Samen de natuur in

Wat is Samen de natuur in
Samen de natuur in is een natuurclub die speciaal bedoeld is voor mensen met een verstandelijke beperking die de natuur in willen. Onder deze noemer worden sinds 2007 door de Vereniging Vrijwilligers Hollandse Biesbosch in samenspraak met het Nationaal Park De Biesbosch activiteiten ontwikkeld. De begeleiding wordt verzorgd door ervaren natuurgidsen van de Vereniging Vrijwilligers Hollandse Biesbosch.

 

 

Hoe ziet een bijeenkomst eruit?
Iedere bijeenkomst gaat over een bepaald thema of onderwerp. Zo is een jaarlijks terugkerend thema “Biesbosch”. We trekken dan met de fluisterboot de Biesbosch in en gaan naar een echt griendwerkershuisje. We hebben het ook over jaargetijden, dieren, bloemen en bomen. Soms maken we een uitstapje naar bijvoorbeeld een boerderij en kijken daar wat er gemaakt kan worden met melk. Het clubjaar wordt afgesloten met een feest met een certificaatuitreiking.

 

 

Natuurbijeenkomsten 2018
Er zijn per jaar 10 bijeenkomsten. De bijeenkomsten vinden steeds op zaterdagmiddag van 13.00 uur tot 15.30 uur plaats op de volgende dagen: 20 januari, 17 februari, 17 maart, 14 april, 26 mei, 30 juni, 22 september, 13 oktober en 3 november, 24 november.

 

 

Kosten
Lidmaatschap van Samen de natuur in kost € 37,50 per jaar. Hiervoor krijg je een clubmap die we gedurende het jaar vullen met dingen die we besproken hebben tijdens de bijeenkomsten.

Lid worden?
Kom gerust eens een keertje geheel vrijblijvend kijken. Je kunt via het contactformulier contact opnemen door als ontvanger SDNI te kiezen.

Verdere informatie
Voor meer informatie over de werkzaamheden van Samen de natuur in kan je contact met ons opnemen. Je kunt via het contactformulier contact opnemen door als ontvanger SDNI te kiezen. Ons mailadres is sdni@vvhbiesbosch.nl.


Recente activiteiten

Bijeenkomst 17 februari 2018. Landschappen

Een landschap is een groot stuk natuur.

In één landschap zijn veel dingen te zien: bijvoorbeeld een sloot, grasland en bomen.

Kleine dingen zoals een bloem, maar ook grote dingen zoals een rivier.

 

Voorbeelden van landschappen:

Biesbosch-landschap

Woestijn-landschap

Berg-landschap

Elk landschap heeft zijn eigen bijzonderheden. Bijvoorbeeld een cactus in de woestijn.

Bijeenkomst 20 januari 2018 Wat is natuur?

Natuur is alles wat vanzelf groeit en bloeit. Dus zonder hulp van mensen.

Een landschap          of        een bloem

Een regenboog            of          mist

Natuur is niet binnen. Natuur is altijd buiten.