Kanogidsen VVHB

De mooiste manier om de Biesbosch te ervaren? Stap eens in een kano op de vroege morgen of tijdens zonsondergang. Peddel rustig het gebied in en geniet van de natuur in de kreken, sloten, grotere wateren en kommen. Af en toe schiet er een ijsvogel weg of zie je de bever onderduiken. Boven je een buizerd, of is het de zeearend, hoog in de lucht…

Binnen de VVHB hebben we een enthousiaste groep kanogidsen. We laten heel graag onze gasten van het bovenstaande genieten. Er worden vanuit het bezoekerscentrum Dordrecht diverse kanotochten georganiseerd. Deze worden door de kanogidsen van de VVHB begeleid.

kanogidsen

Naast het begeleiden van tochten gaan de gidsen in de zomermaanden onderling op maandagavond met de kano varen. Dit doen we om gebiedskennis op te doen en te behouden. Ook houden we zo de techniek van het kanovaren bij en dragen we onderling kennis over. En daarnaast is het ook gezellig natuurlijk! In de wintermaanden varen we ook, maar dan op zaterdagmorgen.

Op nieuwjaarsdag organiseren we de winterkano-ochtend om elkaar een goed nieuw jaar toe te wensen.

De kanogroep is ook actief met allerlei andere zaken, zoals bevertellingen.

Hoe houden we verder onderling contact? We hebben een whatsapp waar we elkaar op de hoogte houden. Tweemaal per jaar wordt er een vergadering georganiseerd. 1 x in het voorjaar om het nieuwe rooster en de lopende zaken te bespreken. En 1 x in het najaar om het afgelopen seizoen te evalueren en de lopende zaken te bespreken.

We werken met een kanoplanning. Medio januari is deze bekend bij het bezoekerscentrum. Vervolgens worden er intekenlijsten rondgestuurd waarop kan worden ingeschreven (wanneer en bij welke tocht je wilt gidsen of stage lopen).

Nieuwe kanogidsen zijn altijd welkom! Kom gerust een keer “snuffelen” , bv op de maandagavond. Als je denkt Yes, dat is leuk, dan zijn er nog een aantal vereisten waaraan je moet voldoen om te kunnen kanogidsen:
• Lid zijn van de VVHB
• Je kan aantoonbaar omgaan met een kayak
• Je hebt de IVN basis cursus Biesbosch gids met succes doorlopen
• Je hebt de drie fases van de opleiding tot kanogids doorlopen.

Zodra je hebt aangegeven dat je graag kanogids wilt worden krijg je een mentor aangewezen. Dit is een ervaren Biesbosch kanogids. Deze gids gaat jou begeleiden en hier kan je met al je vragen terecht.

Wil je meer informatie mbt kanogidsen? Je kan terecht bij een kanogids, de kano coördinator of een bestuurslid van de VVHB.

John v Steenbergen