Pluis en Struin

Pluis en Struin

Begin maart 2020 hebben we de laatste pluis van het seizoen feestelijk afgesloten. We konden toen nog niet vermoeden dat het misschien wel de laatste pluis van dit jaar zou zijn. En dat is precies wat er aan de hand is. Pieter en ik hebben met pijn in het hart moeten besluiten om de pluisavonden voor de rest van dit jaar af te gelasten. We hadden al met een aantal sprekers afspraken gemaakt maar die zijn inmiddels afgezegd.

We hebben nog even overwogen om op een alternatieve manier iets te doen. Bijvoorbeeld via een livestream een presentatie te houden met een klein gezelschap in de groepsruimte, maar we vonden dat dat geen recht zou doen aan de belangrijke sociale functie die de pluisavonden ook hebben. Bovendien krijg je dan een soort online college.

Een andere mogelijkheid is om een grote ruimte te huren en daar dan een pluisavond te organiseren. Gelet op de kosten daarvan zouden we dan met een paar avonden genoegen moeten nemen en dan nog is er de regel van afstand houden. En gegeven het feit dat jullie allen graag elkaar ontmoeten zou dat een probleem kunnen worden. Helaas is op de maandagmiddagwandeling al geconstateerd dat afstand houden door ons grote enthousiasme bijna onmogelijk is.
Maar….. als iemand van jullie nog een idee heeft, laat alsjeblieft even weten.

Voorlopig houden we letterlijk en figuurlijk afstand van elkaar, tot betere tijden.