Waarnemingen

24-08-2018 Wetland Struintocht

Vrijdag 24 augustus jl. ben ik met een 8-persoons fluisterbootje op pad geweest met zes gasten in de Hollandsche Biesbosch. De Wetland Struintocht is een vaar- en wandeltocht van 4,5 uur. Tijdens deze tocht hebben wij een ijsvogel met visje, een sperwer, meerdere buizerds en een prachtige ree gespot. Op de slikplaten (was laag water) bij Kort- en Lang Ambacht waren 38 lepelaars aan het foerageren.
Waarneming : De gehele groep
Rien den Hollander

20-8-2018 Koereigers en Zeearend

tijdens kanovaren 10 koereigers rustende in lage wilgen van de Kikvorschkil langs Otterpolder . Tvens een rustende zeearend in de zoetemelkskil welke opvloog bij onze nadering.

Waarneming: kanogroep maandagavond

31-07-2018 Vaartocht Hollandsche Biesbosch

Dinsdagavond tijdens een vaartochtje rond 22.00 uur (het was al donker) een hele jonge bever gespot op een korte afstand.
Waarnemers: alle deelnemers
Foto: Evert de Bruijn

13-08-2018 Op stap met Hennie Kelner

Maandagmiddag 13 augustus jl. is een aantal leden en donateurs van de vvhb op pad geweest met Hennie Kelner in de Brabantse Biesbosch. De fauna die we tijdens deze tocht hebben mogen waarnemen was af en toe zeer bijzonder. Wij hebben drie juveniele en twee alduts zeearenden, twee ijsvogels, een buizerd, een groep spreeuwen in een vlierbessenboom en twee ree├źn gezien tijdens de excursie.
waarneming: alle deelnemers

23-7-2018 Verschillende IJsvogels en een rustende Zeearend

De IJsvogels, ze lijken terug! In de Huiswaard en op de Kikvorschkil verschillende waarnemingen van minimaal 3 verschillende IJsvogels. Rustend en jagende. In de Huiswaard vanaf de Zoetemelkskil een rustende adulte Zeearend. Vliegt uit als we langs varen
Tevens minimaal 5 actieve bevers en opnieuw een bruine rat

Peter Nienkemper/Kanogidsen