Waarnemingen

10-12-2018 Zeearenden

Afgelopen maandagmiddag tijdens een wat uitgebreide pluis-en struin wandeling in polder Stededijk werden we verrast door de aanwezigheid van twee zeearenden in de lucht ter hoogte van Korte en Lange Ambacht. De twee zeearenden werden in eerste instantie gespot door Tim B een stage natuurgids want hij constateerde een verwarring tussen de aanwezige watervogels. Een ieder heeft ze kunnen zien en dat blijf tocht uniek.
Waarnemers:
De aanwezige wandelgroep.
Rien den Hollander


 

20180824 Wetland Struintocht

Vrijdag 24 augustus jl. ben ik met een 8-persoons fluisterbootje op pad geweest met zes gasten in de Hollandsche Biesbosch. De Wetland Struintocht is een vaar- en wandeltocht van 4,5 uur. Tijdens deze tocht hebben wij een ijsvogel met visje, een sperwer, meerdere buizerds en een prachtige ree gespot. Op de slikplaten (was laag water) bij Kort- en Lang Ambacht waren 38 lepelaars aan het foerageren.

Waarneming : De gehele groep / Rien den Hollander


20180820 Koereigers en Zeearend

Tijdens kanovaren 10 koereigers rustende in lage wilgen van de Kikvorschkil langs Otterpolder . Tevens een rustende zeearend in de Zoetemelkskil welke opvloog bij onze nadering.

Waarneming: kanogroep maandagavond


20180813 Op stap met Hennie Kelner

Maandagmiddag is een aantal leden en donateurs van de VVHB op pad geweest met Hennie Kelner in de Brabantse Biesbosch. De fauna die we tijdens deze tocht hebben mogen waarnemen was af en toe zeer bijzonder. Wij hebben drie juveniele en twee adult zeearenden, twee ijsvogels, een buizerd, een groep spreeuwen in een vlierbessenboom en twee reeën gezien tijdens de excursie.

waarneming: alle deelnemers


20180731 Vaartocht Hollandsche Biesbosch

Dinsdagavond tijdens een vaartochtje rond 22.00 uur (het was al donker) een hele jonge bever gespot op een korte afstand.

Foto: Evert de Bruijn

Waarneming: alle deelnemers


20180723 Verschillende IJsvogels en een rustende Zeearend

De IJsvogels, ze lijken terug! In de Huiswaard en op de Kikvorschkil verschillende waarnemingen van minimaal 3 verschillende IJsvogels. Rustend en jagende. In de Huiswaard vanaf de Zoetemelkskil een rustende adulte Zeearend. Vliegt uit als we langs varen. Tevens minimaal 5 actieve bevers en opnieuw een bruine rat.

Waarneming: Peter Nienkemper/Kanogidsen